1. Hjem
  2. Katrine bidrar til nye retningslinjer for barn med cerebral parese

Katrine bidrar til nye retningslinjer for barn med cerebral parese

Vi tok en prat med ortopediingeniør Katrine, som er med på et spennende prosjekt. NorCp utviklet nye retningslinjer for barn med cerebral parese i et livslangt løp. Katrine er med i gruppen som laget retningslinjer for bruk av ortoser. Her samarbeidet hun med Ingrid Skåret fra Sophies Minde og Tobias Gohl fra TOV. Disse retningslinjene, som nylig ble presentert på CPOP-kongressen, er laget for å veilede kommune- og spesialisthelsetjenesten, fagpersoner og tjenesteytere innen opplæring, omsorg, sosialtjeneste, samt NAV, om hvordan de best kan behandle sine pasienter. Retningslinjene vil også være nyttig for personer med CP og deres nærpersoner (Sitat fra NorCp sin side).

Med sin omfattende kliniske erfaring har Katrine bidratt til utviklingen av retningslinjer for ulike ortoser, korsetter, FES og lycra. «Jeg har lært enormt mye gjennom dette arbeidet, selv om det selvfølgelig har krevd mye innsats. Jeg har lært mye om kunnskapsbasert praksis, som ikke var et fag på skolen i min tid. Det har vært mange gode diskusjoner i gruppen,» forteller Katrine.

Ortopediingeniør Katrine

Katrine har lang erfaring innen ortopedi og startet sin karriere hos Drevelin Ortopedi AS i 1996. Tidligere jobbet hun mest med barn, og flere av disse har hun fulgt gjennom hele karrieren. Dina har vært kunde hos Katrine siden hun var to-tre år. «Det er ingen tvil om at interessen for faget er stor. Ingen dager er like og hver eneste pasient er unik. Du kjeder deg aldri på jobb. Nye komponenter utvikles, og nå både 3D-modellering og 3D-printing. Du må hele tiden følge med og oppdatere deg på det som skjer,» sier Katrine.

Dina, en av Katrines brukere, deler sin opplevelse av å være kunde hos henne: «Mitt navn er Dina, jeg er 23 år gammel og er født med CP. Jeg har derfor benyttet meg av skinner og ortopediske hjelpemidler så lenge jeg kan huske. Jeg har alltid likt å være aktiv og opptatt av å utnytte mitt beste potensiale og ikke la min funksjonsnedsettelse definere meg. Har opp igjennom årene hatt stort utbytte av ortopediske hjelpemidler, det har blant annet vært nyttig for å forhindre feilstilling, og korrigere beina når jeg går med gåstativ eller på treningssenter.»

Dina sammen med Katrine
Dina sammen med Katrine

«Når jeg var yngre, synes jeg ikke alltid det var like kult å skulle gå med skinner og spesialsko. Rundt 12-årsalderen ble jeg lei av skinnene og bestemte meg for å hive dem rett i søpla. Etter en stund uten skinner, merket jeg hvilken effekt skinnene og de andre ortopediske hjelpemidlene hadde hatt. Jeg tok da kontakt med Drevelin og Katrine, og vi ble enige om å lage et par treningsskinner. Til hverdags nå benytter jeg meg av spesialtilpassede fotsenger og sko, og er veldig fornøyd med det.»

Om sitt forhold til Katrine sier Dina: «Jeg har gått til Katrine siden jeg begynte å gå på Drevelin, mener jeg var rundt tre år. Jeg opplever Katrine som faglig dyktig og veldig løsningsorientert. Hun er alltid blid og positiv – og strekker seg langt for å imøtekomme mine ønsker for de ortopediske hjelpemidlene, alt ifra hvordan de skal funke best mulig til å være litt mindre synlige. Det er også kjekt å gå til en som har lært seg å kjenne meg, å se mine behov og ønsker, og ut ifra det bruker hun sin kunnskap innenfor faget til å lage et ortopedisk hjelpemiddel som funker for meg.»

Dine understreker også viktigheten av samarbeid: «En positiv holdning fra begges side og et felles ønske om å få til noe bra – og litt humor.»

Vi heier på engasjement for faget og faglig utvikling! Katrine er en viktig del av teamet. Vi er stolte over hennes arbeid både med kundene våre i hverdagen og hennes bidrag til de nye retningslinjene for barn med cerebral parese.

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter