Hva er en protese?

Proteser er mekaniske eller tekniske erstatninger for en manglende kroppsdel. Ingen proteser er like, og våre ortopediingeniører tilpasser proteser til ben eller arm.

Kartlegging

ortopediingeniør som har konsultasjon på en med proteser.

Best mulig
passform

en ortopediingeniør som tilpasser en protese.

Individuell
tilpasning

justerer en protese med skrutrekker.

Kosmetikk

protese med motiv av en hund.

Nyamputert

konsultasjon mellom person med behov for proteser og en ortopediingeniør

Arm- eller
benprotese

arm proteser

La oss hjelpe deg med proteser

Fyll ut skjemaet under. Vi tar kontakt og avtaler nærmere

Avtale time over
telefon?

Proteser

Kartlegging av proteser

Kartlegging er viktig for å velge riktig løsning til den enkelte bruker. Våre ortopediingeniører gjør en grundig vurdering hvor vi kartlegger dine fysiske forutsetninger, ønsker og behov.

Ved første protesetilpasning etter en amputasjon vil denne kartleggingen gjennomføres av hele proteseteamet på en opptreningsavdeling. Dette teamet består av lege, fysioterapeut, sykepleier, ergoterapeut og ortopediingeniør.

Best mulig passform på din protese

Selve bindeleddet mellom kroppen og protesen kalles for protesehylse. Vi mener at tilpasningen og utformingen av protesehylsen er den viktigste delen av protesetilpasningen. En god passform vil gi deg gode muligheter for optimal funksjon med protese.

Vi bruker teknikker som gipsing eller scanning for å få en god modell. Våre ortopediingeniører modifiserer modellen, enten på gips eller digitalt, for best mulig passform og hylsedesign som passer deg.

Individuell tilpasning av din protese

Protesehylsen blir alltid individuelt fremstilt og øvrige komponenter, som mekanisk fot og/ eller kne, velges ut ifra ønsket funksjon og ditt aktivitetsnivå.

Ettersom en protese ikke er en naturlig del av kroppen, oppleves protesen oftest som tung. Vi har derfor fokus på bruk av materialer med lav vekt og høy styrke, som karbonfiber, titan og aluminium.

Individuell og personlig protesetilpasning og hylseutforming sammen med fokus på vekt er derfor viktig for at dine krav til funksjonalitet og estetikk skal ivaretas.

Kosmetikk på proteser

Du bestemmer selv om du vil benytte protesen med synlige komponenter eller om du ønsker at vi kler den inn med kosmetikk for et mer naturtro utseende. Mulighetene er mange.

Enkelte ønsker et fargerikt og kreativt design, mens andre ønsker at protesen er så estetisk som mulig.

Vår kunnskap kommer til sin rett når det gjelder å finne de beste individuelle løsningene, som ivaretar dine ønsker og behov.

Nyamputert

Det er normalt å være veldig hoven i amputasjonsstumpen etter en amputasjon. Da er det viktig å komme i gang med kompresjonsbehandling. Dette gjøres for å forme stumpen og klargjøre den til protesetilpasning.

Ortopediingeniørene våre tar mål og tilpasser kompresjonslinere. Etter hvert som hevelsen avtar, vil det være aktuelt å få tilpasset en mindre kompresjonsliner.

Vi får klarsignal fra rekvirerende lege når amputasjonsstumpen er klar for protesetilpasning.

Arm- eller benprotese

Drevelin Ortopedi er totalleverandør av ortopediske hjelpemidler og kan tilpasse og produsere både arm og benproteser.

Ulike komponenter kobles til hylsen og avhenger av typen protese og protesens funksjon.

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter