Sko og såler

Når du skal ha hjelp til å velge, prøve og tilpasse fottøy så er det viktig at du bestiller time slik at vi har avsatt god tid til deg.

Ta gjerne en titt på katalog for spesialsko her: klikk her for katalog

Klikk på kontakt for å sende oss en henvendelse og bestille time.
Egenandel sko og fotsenger dekket av NAV.

 

Egenandel fotsenger

kr 450

Egenandel spesialsko voksen:

Egenandel sandaler voksen:

Egenandel støvletter voksen:

kr 765

kr 665

kr 865

Egenandel spesialsko barn:

Egenandel sandaler barn:

Egenandel støvletter barn:

kr 505

kr 405

kr 605

Konsultasjon

kr 400

Ortopedisk sydd fottøy

Ortopedisk sydd fottøy lages etter mål. Behovet for spesialsydd fottøy kan være feilstillinger i fot og ankel, men også funksjonsnedsettede føtter – eller problemer med sår som følge av diabetes eller revmatiske sykdommer.

Spesialsko

Spesialsko er fabrikkmessig fremstilte sko som er laget over lester med økt volum og bredde og med forsterket hælkappe. Skoene kan tilpasses fotsenger og ortoser og vil kunne tilpasses den enkelte bruker.

Fotsenger

Både innleggssåler og fotsenger er hjelpemidler som tilpasses føttene for å avhjelpe ulike problemer med fotstillingen, eller smertelindring. Det som skiller de to fra hverandre er at innleggssålene betales av brukeren selv, mens fotsengene delvis blir dekket av NAV. Innleggsåler brukes ved lettere fotproblematikk som plattfot, plantarfasciitt og hallux valgus. Fotsenger kan dekkes av NAV om det foreligger et varig og vesentlig behov, og om hjelpemiddelet er hensiktsmessig og nødvendig. For å få godkjent fotsenger må en ha forsøkt innleggsåler, og det er legespesialist som avgjør om det foreligger behov for fotsenger. Det er ikke vanlig å få dekket fotsenger til barn uten en tyngre diagnose. Fotsenger brukes gjerne ved tilstander og plager hvor innleggssåler ikke er tilstrekkelig.

For å få godkjent dekning av fotsenger må det foreligge en godkjent diagnose, og det må søkes refusjon fra NAV via en spesialist. I tillegg skal fotsenger tilpasses og leveres av en offentlig godkjent ortopediingeniør som jobber et sted med avtale fra NAV.

Profilerte innleggssåler

En profilert innleggssåle har samme funksjon som fotsenger, men disse tilpasses og tilvirkes etter en standardmodell. Innleggssåler vil som regel være tilstrekkelig til å avhjelpe ved mindre deformiteter og plager i føttene.

Oppbygging av sko

Har man en ujevnhet i benlengde på over 20 millimeter, så er det mulig å søke om refusjon for oppbygging av sko. Støtten dekker oppbyggingen, men ikke selve skoen. Ved lengdeforskjell under 20 millimeter, men i kombinasjon med annen vesentlig redusert funksjon – eksempelvis Cerebral Parese, kan man likevel søke om tilpasning. Alle slike tilpasninger foretas av en spesialist.

Rullesåler på sko

Har man stive ledd i ankel eller fot, så kan sko med rullesåler være et alternativ. Denne typen såler gjør at man ikke har det samme behovet for å sparke ifra – dette gjør at man avlaster stive ledd og muliggjør bedre gange.

Dette gjelder også ved kroniske leddlidelser i ankel eller fot, eksempelvis i stortåen.