Endelig på plass i Kristiansand

Flere tidligere ansatte i Blatchford i Kristiansand har meldt overgang til nystartede Drevelin. Dermed blir det konkurranse i et marked som har vært preget av monopolisme.

Personer med behov for proteser, ortoser eller spesialsko har frem til nå bare hatt et alternativ i Kristiansand og omegn.

Sto imot oppkjøp
Det britiske selskapet Blatchford kjøpte for noen år siden opp flere ortopedispesialister i Norge og sikret seg dermed dominans i mange regioner. I Kristiansand ble Ortopediservice overtatt av Blatchford. – Det er utrolig kjekt å være i gang. Nå får kundene med spesielle behov en reel valgmulighet, sier ortopediingeniør Kine Normann. – Konkurranse er alltid sunt, det gjør at begge parter skjerper seg og tilbudet blir bedre for kundene.

 

Livskvalitet
Hun sier at valget om å bli en del av den nye virksomheten har flere aspekter.
– Drevelin har vært en ortopedisk spesialist på Vestlandet i 159 år. Virksomheten ble forsøkt kjøpt opp for noen år siden med et tildels raust bud, men valgte å avslå. Drevelin har ikke bare fokus på lokal kompetanse, men også at tilpasninger skal skje individuelt og lokalt fremfor effektivisering og samlebåndsprinsippet. Det er ikke bare proteser dette handler om. Ortopediske hjelpemidler og spesialsko er nødvendig for å øke livskvaliteten til mange mennesker, fortsetter ortopediingeniøren. Drevelin har i tillegg til virksomhet i Hordaland også avdeling i Telemark.

Åtte medarbeidere
På tross av at Drevelin er helt nystartet i Kristiansand er det nå åtte medarbeidere i den nye bedriften. – Vi har fått god mottakelse og har allerede mange oppgaver. Etableringen illustrerer at det er viktig å gi kundene alternativer. Vi tilbyr alt av hjelpemidler og dekker et nokså stort geografisk område, også utenfor Kristiansand, sier hun.

 

Du treffer oss i Kristiansand